Forthcoming Events:

Past Events:

28/04/2015

Lakisääteiset aamukahvit: Uudistuva ympäristönsuojelusääntely ja lupaprosessit – mikä muuttuu?

Lakisääteiset aamukahvit alkavat aamiaisella kello 8.45, ja kestävät noin 2 tuntia. Tilaisuuksien ohjelma järjestetään Helsingin toimistollamme, ja välitetään videoneuvotteluna muissa kaupungeissa sijaitseviin toimistoihimme.

Uudistuva ympäristönsuojelusääntely ja lupaprosessit – mikä muuttuu?
Aika: Tiistai 28.4.2015 klo 8.45-10.45

Ympäristönsuojelulain uudistus on edennyt kolmanteen vaiheeseen, jonka keskeisenä tavoitteena on lupaprosessien sujuvoittaminen. Uudistusta seurataan mielenkiinnolla ja siihen kohdistuu myös merkittäviä paineita eri alojen toimijoiden taholta, koska nykymuodossaan hankkeiden luvitukseen liittyvä valitusriski sekä valitusprosessien kesto ja vaikea ennakoitavuus muodostavat yhden hankkeiden merkittävimmistä riskitekijöistä.

Krogeruksen Ympäristö ja maankäyttö-ryhmän vetäjä Sami Laine käsittelee tilaisuudessa ympäristönsuojelulain kokonaisuudistuksen vaiheita, ja ministeri Lauri Tarasti käy läpi hiljattain valmistunutta arviointia ympäristölupamenettelyjen sujuvoittamisesta ja tehostamisesta. Tarastin vetämä arviointiryhmä esittää kaikkiaan 19 keinoa, joilla nykyisiä ympäristömenettelyjä voidaan sujuvoittaa. Arviointiryhmän työn lähtökohtana oli se, että investointi- ja elinkeinohankkeet voisivat edetä nykyistä sujuvammin ja nopeammin ympäristönsuojelun tavoitteista tinkimättä. Arvioinnin tuloksia käytetään ympäristönsuojelulain kolmannen vaiheen valmistelussa.

Ministeri Lauri Tarasti on entinen ympäristöministeriön kansliapäällikkö ja korkeimman oikeuden hallintoneuvos. Hän on toiminut selvitysmiehenä ja selvitysryhmän puheenjohtajana lukuisissa selvityksissä. Hänen johdollaan on tehty mm. tuulivoimaselvitys vuonna 2012, sekä selvitelty Lahden hiihdon MM-kisojen dopingtapauksia ja vuoden 2008 vaalirahoitukseen liittyviä epäselvyyksiä johtaen lainsäädäntömuutoksiin vaalirahoituksessa.

Speaker(s):

Contact:

Share: