Forthcoming Events:

Past Events:

18/04/2018

Kiertotalouden esteet ja niiden purkaminen

Tervetuloa Krogeruksen Lakisääteisille aamukahveille, jossa asiantuntijamme Sami Laine ja Anna Roubier käsittelevät kiertotalouden kannalta keskeisiä lainsäädännöllisiä ongelmakohtia ja esittävät näkemyksiään niiden ratkaisemiseksi. Tilaisuudessa kuullaan myös SSAB Merox AB:n toimitusjohtaja Marko Mäkikyrön sekä Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) erikoistutkija Petrus Kauton alustukset aiheesta.

Aika: Keskiviikko 18.4.2018 klo 8.45–11.00
Paikka: Krogerus, Unioninkatu 22, 00130 Helsinki. Esitykset välitetään videoneuvotteluyhteydellä toimistoihimme Kuopioon ja Turkuun.

Kiertotalouden ja sen myötä materiaalikierron tehostaminen on sekä EU:n että Suomen tasolla määritelty keskeiseksi keinoksi ehkäistä jätteiden haitallisia vaikutuksia terveydelle ja ympäristölle. Tätä ilmentävät muun muassa Euroopan komission tammikuussa julkaisema odotettu EU:n kiertotalouspaketti sekä Juha Sipilän hallituksen hallitusohjelma, jossa kiertotalous on kirjattu kärkihankkeeksi. 

Tilaisuudessa pureudutaan muun muassa seuraaviin kiertotalouden aiheisiin:
• Mitä kiertotalouden juridiikka on?
• Minkälaisia lainsäädännöllisiä esteitä toimien täytäntöönpanolle se sisältää?
• Miten lainsäädännöllisiä esteitä tulisi purkaa?

Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan tästä ajankohtaisesta aiheesta asiantuntijoidemme ja vierailevien asiantuntijoiden kanssa!

Speaker(s):

Contact:

Share: