Syntyykö lisääntyvästä datan ja algoritmien käytöstä kilpailuongelmia, joihin suomalaisten yritysten tulisi kiinnittää huomiota? Voidaanko näihin ongelmiin puuttua kilpailulainsäädännön nojalla? Onko odotettavissa, että Suomessa tulisi esille dataan ja algoritmeihin liittyviä tapauksia?

Tervetuloa seuraamaan Krogeruksen kilpailuoikeusryhmän kaksiosaista webinaarisarjaa, jossa näihin kysymyksiin syvennytään Krogeruksen kilpailuoikeusryhmän osakkaiden Katri Joenpolven ja Leena Lindbergin johdolla. Keskusteluun osallistuvat lisäksi Kilpailu- ja kuluttajaviraston Kilpailuvalvonta 1 -yksikön päällikkö ja johtaja Maarit Taurula ja Kilpailuvalvonta 2 -yksikön päällikkö ja johtaja Valtteri Virtanen, oikeustieteen professori Antti Aine, Compass Lexeconin Vice President Lotta Väänänen ja Copenhagen Economicsin Managing Economist Tuomas Haanperä.

Voit ilmoittautua mukaan tilaisuuksiin sähköpostitse.

Osa I: Data ja markkinavoima
To 18.2. klo 9.00-10.30
Webinaarisarjan ensimmäisessä osassa tarkastellaan digitalisoituvaa maailmaa markkinavoiman ja mahdollisen poissuljennan näkökulmasta. Webinaarissa kuullaan näkemyksiä EU-tason hankkeista, joita on ehdotettu ratkaisuksi digitalisaation synnyttämiin kilpailuongelmiin, ja arvioidaan näiden hankkeiden merkitystä Suomen kannalta. Webinaarin aikana pohditaan lisäksi potentiaalisia tilanteita, joissa alustat, datan käyttö, tietopoolit ja ekosysteemit voivat aiheuttaa kilpailuoikeudellisia riskejä myös suomalaisille yrityksille.

Osa II: Algoritmit ja kolluusio
Ke 10.3. klo 9.00–10.30
Webinaarisarjan toisessa osassa tarkastellaan lisääntyvää algoritmien käyttöä ja tästä mahdollisesti aiheutuvia kolluusio-ongelmia erityisesti kansallisesta näkökulmasta. Webinaarissa pohditaan sitä, millaisissa tilanteissa algoritmien käyttö voi vääristää kilpailua ja millaisiin tilanteisiin voidaan puuttua kilpailulainsäädännön perusteella. Lisäksi webinaarissa keskustellaan siitä, millaisia algoritmeihin liittyviä tapauksia viranomaiset ovat jo tutkineet tai odottavat mahdollisesti tutkivansa tulevaisuudessa Suomessa.

Lisätietoja siitä, kuinka käsittelemme henkilötietojasi, löydät tietosuojaselosteestamme.

Share: