Olet lämpimästi tervetullut Krogerus Talks -webinaarisarjan tilaisuuteen. Webinaarisarjassa lakimiehemme sekä vierailevat asiantuntijat keskustelevat ajankohtaisista aiheista juridiikan, liiketoiminnan ja yhteiskunnan eri näkökulmista. Voit ilmoittautua mukaan sähköpostitse.

Vastuullisuus - onko yritysten tehtävä pelastaa maailma?

Tilaisuudessa keskustellaan vastuullisuudesta ja otetaan kantaa yritysten velvoitteisiin ja vastuisiin. Keskusteluun osallistuvat Krogeruksen asiantuntijoiden lisäksi Ellun kanojen perustaja, viestinnän ja muutoksen ammattilainen, Kirsi Piha, Nesteen johtoryhmän jäsen ja Renewable Road Transportation liiketoimintayksikön vetäjä Carl Nyberg sekä Varman sijoituksista vastaavan varatoimitusjohtaja Reima Rytsölä.

Aika: 9.9. klo 9-10
Paikka: Lähetämme webinaarin osallistumislinkin sähköpostitse päivää ennen webinaarin alkua

Onko osakeyhtiölain ilmentämä perinteinen näkemys, että yrityksen tehtävänä on tuottaa voittoa osakkeenomistajille jo muuttunut? Muun muassa Norjassa ja Saksassa on tämän vuoden aikana säädetty lakeja, jotka velvoittavat yrityksiä huolehtimaan siitä, että ihmisoikeuksia noudatetaan koko toimitusketjussa. Myös EU valmistelee lainsäädäntöä, joka velvoittaa selvittämään toimitusketjun ihmisoikeus- ja ympäristövaikutukset. Whistleblower-direktiivi on saatettava kansallisesti voimaan tämän vuoden loppupuolella. Suomessakin on suunnitteilla yritysvastuulaki. Lainsäädäntöhankkeiden lisäksi tuomioistuimilla on viime aikoina ollut aktiivinen rooli yritysvastuun toteuttamisessa. Tuorein paljon julkisuutta saanut ratkaisu on toukokuun lopussa Hollannissa annettu tuomio, jossa Royal Dutch Shell on velvoitettu vähentämään hiilidioksidipäästöjään huomattavasti suunniteltua nopeammin.

Merkittävin muutosta eteenpäin viemä voima on kuitenkin yritysten asiakkaiden, sijoittajien, henkilöstön ja muiden sidosryhmien muuttuneet arvot ja odotukset, jotka ylittävät yritysten lakisääteiset velvollisuudet.

Keskustelua moderoi osakkaamme Juha-Pekka Katainen ja Thomas Kolster.

ILMOITTAUDU WEBINAARIIN

Lisätietoja siitä, kuinka käsittelemme henkilötietojasi, löydät tietosuojaselosteestamme.


Share: