Krogeruksen webinaarisarja: Valtiontukisäännöt tutuksi

Tervetuloa seuraamaan Krogeruksen kolmiosaista webinaarisarjaa aiheesta valtiontukisäännökset. Jokaisessa sarjan osiossa perehdytään yhteen valtiontukiarvioinnissa keskeiseen kysymykseen. Sarja sopii kaikille valtiontukikysymyksistä kiinnostuneille sekä julkisella että yksityisellä sektorilla.

Osa I: Milloin valtiontuki on suosivaa tai syrjivää?
Aika: To 4.6. klo 10-11

EU-sääntöjen mukaan valtiontuki voidaan katsoa kielletyksi, kun se suosii jotakin yritystä tai tuotannonalaa eli kun tuki on valikoivaa. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Tuen valikoivuutta käsittelevät eurooppaoikeuden professori Juha Raitio ja Krogeruksen Senior Associate Tuulia Tanskanen.

Osa II: Missä muodoissa kielletty valtiontuki voi ilmetä?
Aika:
To 11.6. klo 10-11

Valtiontuki on EU-sääntöjen mukaan myönnetty valtion varoista. Mitä valtion varat voi tarkoittaa? Kuinka laajasti käsitettä tulkitaan? Valtion varat -edellytystä käsittelevät elintarvikemarkkinavaltuutettu, OTT, VT Olli Wikberg ja Krogeruksen Counsel Terhi Kauti.

Osa III: Julkinen toimija sijoittajana, ostajana ja myyjänä – miten arvioidaan toiminnan markkinaehtoisuutta?
Aika:
Ti 16.6. klo 10-11

EU-sääntöjen mukaan kyse ei ole valtiontuesta, jos julkinen toimija menettelee rationaalisen markkinataloustoimijan tavoin. Miten markkinaehtoisuutta voidaan arvioida? Markkinaehtoisuutta käsittelevät Compass Lexeconin Vice President Alan Rozenberg ja Krogeruksen Counsel Simo Autio.

Ilmoittautuminen: Otathan yhteyttä sähköpostitse, jos tahdot ilmoittautua webinaareihin

Lisätietoja siitä, kuinka käsittelemme henkilötietojasi, löydät tietosuojaselosteestamme.

Share: