09/08/2019

Trainee-ohjelmien kautta juristeiksi päätyneet Nora ja Didier neuvovat oikislaisia hakemaan trainee-ohjelmiin heti kun mahdollista: “Ei kannata miettiä osaako tietystä oikeudenalasta tarpeeksi. Tekemällä oppii arjessa!”

Sisäisen yhteistyön helppous sekä rento ja vapautunut tunnelma yllättivät Didier Almin ja Nora Hamedin Krogeruksella. Vaikka työt otetaankin hyvin vakavasti on ilmapiiri vapautunut. Kollegat ovat helposti lähestyttäviä ja tukea on saatavilla. "Täällä ollaan taitavia tunnistamaan ihmisten vahvuuksia. Saa olla erilainen, ja kaikkia arvostetaan sellaisina kuin he ovat", kertoo Didier.

Didier Alm ja Nora Hamed kertovat, miltä tuntui siirtyä traineesta vakituiseksi juristiksi Krogeruksella. "Isoin muutos on vastuun kasvaminen ja projekteihin syvemmin mukaan pääseminen, on integroituneempi projektiin koko aikajanalla. Juristina syvennyn M&A-toimeksiantoihin ja pääsen paremmin ymmärtämään asiakkaiden tarpeita ja liiketoiminnallisia intressejä", kertoo Nora. Myös Didierin mielestä vastuu lisääntyy juristina, mutta siirtymä ei kuitenkaan ollut niin iso harppaus kuin ehkä kuvittelisi. "Täällä otetaan hyvin huomioon missä vaiheessa uraa kukin henkilö on ja vastuuta annetaan enemmän suhteessa osaamisen karttumiseen. Mitään suurta hyppyä tuntemattomaan traineesta lakimieheksi siirtyminen ei siis tarkoita", kertoo Didier.

Noran polku Krogeruksella alkoi vuonna 2015, jolloin hän aloitti office support traineena opintojen ohella. Hän päätyi alun perin hakemaan Krogerukselle käytyään opiskelijoille järjestetyllä exculla. Tapahtumassa välittyneen ilmapiirin ansiosta hän koki Krogeruksen itselleen sopivana paikkana. Jo office support traineena Nora oppi tuntemaan laaja-alaisesti krogeruslaisia eri tehtävissä ja pääsi hyvin sisään organisaatioon. Office support trainee -jakson jälkeen Noran siirtymä associate traineeksi tuntui luontevalta ja jo associate trainee aikana hänelle oli selvää, että hän haluaisi työskennellä juristina Krogeruksella. Associate trainee-jakson ja vakituisena juristina aloittamisen välissä Noralla oli melkein vuosi, jonka aikana hän myös kirjoitti gradunsa Krogeruksen tiloissa. Nora sai koneen ja työtilat käyttöönsä gradun kirjoituksen ajaksi, mikä oli todella hyödyllistä. Tällä tavoin hän sai tukiverkoston niin muista gradun kirjoittajista kuin juristeista, joiden kanssa hän pystyi jakamaan kokemuksia gradunteosta. Noran aloittaessa juristina M&A (Mergers & Acquisitions) -tiimissä opintojen valmistuttua, työyhteisö ja oma praktiikka olivat jo muodostuneet kotoisalla tavalla tutuiksi.

Kiinnostus muun muassa kansainväliseen ja EU-oikeuteen vei Didierin opiskelemaan tutkintonsa ulkomaille. Hän kuitenkin huomasi haluavansa tehdä uraa Suomessa, ja erityisesti immateriaali- sekä teknologiaoikeuden kiinnostaessa päätyi hakemaan associate traineeksi Krogeruksen TMT & IP -tiimiin. Hän oli kuullut, että Krogeruksella on hyvä ilmapiiri, ja että rekrytointipäivässä on rento tunnelma: "Ei sitä ehkä aluksi halunnut uskoa, mutta kyllä, rekrytointipäivä todella oli erinomaisesti järjestetty ja kokonaisuutena positiivinen kokemus. Painetta ei ollut ja päivä oli hyvin vuorovaikutuksellinen. Tuli tunne, että tänne minä haluan", Didier kertoo. Trainee-jakson aikana Didier vakinaistettiin TMT & IP (Technology, Media & Telecommunications, Intellectual Property) -tiimiin. "Joskus sitä tietää melko nopeasti, että pitääkö jostain paikasta, ja näin kävi Krogeruksen kohdalla. Jo esimiehen kanssa pidetyssä aloituskeskustelussa ilmoitin, että olisin kiinnostunut jatkamaan täällä juristina", Didier muistelee.

Juristeina Nora ja Didier ovat päässeet tekemään monipuolisia työtehtäviä erityyppisissä toimeksiannoissa ja sukeltaneet syvemmälle asiakastyöhön. Oma kehittyminen on molemmille tärkeää: "Kehityskaari täällä on ollut hirmuinen, uutta oppii jatkuvasti", sanoo Didier. "Kehittyminen tapahtuu työssä. Oppiminen tulee luonnostaan mitä enemmän näkee ja kokee. Lisäksi on ollut hyviä koulutuksia ajankohtaisista aiheista, joihin on avoimet ovet koko talolle, mikä laajentaa osaamista", kertoo Nora.

Trainee-ohjelmiin hakemista miettiville opiskelijoille Nora vinkkaa: "Jos tuntuu, että Krogerus voisi olla itselle sopiva paikka, kannattaa hakea heti kun siihen on mahdollisuus. Eri trainee-ohjelmat tarjoavat hyviä mahdollisuuksia. Krogeruksen trainee-ohjelmissa pääsee hyvin mukaan tekemiseen, oppii paljon ja lahjakkuudet saavat arvostusta ja tilaisuuksia jatkaa talon sisällä."

Haku associate traineeksi kevään 2020 trainee-ohjelmaan on käynnissä. Lue lisää ja hae mukaan avoimet työpaikat -sivujemme kautta. Seuraa meitä myös Facebookissa, Instagramissa, LinkedInissä, ja Twitterissä.

 

Share: