13/03/2018

Kevään trainee-kokemuksia

Syksyn 2018 traineehaku on käynnissä vielä vajaan viikon. Kevään traineemme Elina Stenroth, Liisa Ollberg ja Riku Meriläinen kertovat, miten työskentely tietyn praktiikka-alueen parissa on sujunut ja mitä oivalluksia traineejakso on tähän mennessä antanut.

"Mielestäni on erittäin hyvä asia, että trainee-ohjelmassa keskitytään niihin praktiikka-alueisiin, joista trainee on kiinnostunut. Tämä antaa paremmat mahdollisuudet päästä syventymään kyseiseen osa-alueeseen", kertoo Intellectual Property -ryhmän trainee Liisa. Samaa mieltä on myös Elina Employment and Benefits -tiimistä. "Yhdessä praktiikkaryhmässä työskentely on antanut paitsi mahdollisuuden saada hyvin erilaisia työtehtäviä, myös loistavan tilaisuuden nähdä tiimin yhteistyötä ja työskentelytapoja läheltä. On helppoa keskustella työtehtävistä ja halutessaan saada enemmän vastuuta, kun oppii tuntemaan oman tiiminsä."

Transactions-ryhmän trainee Riku tuo esille, että keskittyminen niinkin laajaan liiketoimintaryhmään kuin transaktiot on vain hyvä asia. "Olen päässyt tekemään monipuolisia tehtäviä liiketoimintakokonaisuuden sisällä esimerkiksi rahoitus- ja M&A-ryhmissä. Tätä kautta olen myös oppinut todella paljon lyhyessä ajassa."

Oma aktiivisuus ja halu oppia ratkaisevat

Traineet kertovat, että jokainen päivä traineejaksolla tuo tullessaan uusia, joskus yllättäviäkin tilanteita ja opittavaa. Kaikki lähtee siitä, että on itse aktiivinen, utelias ja valmis oppimaan. "Hienoa on ollut erityisesti se, että omalla aktiivisuudella on voinut vaikuttaa minulle annettaviin tehtäviin. Minulle on vahvistunut ajatus siitä, että työskentely isossa asianajotoimistossa on juttuni. Transaktiopraktiikan sisältä voisi löytyä myös tulevaisuuden työt," kertoo Riku.

Myös Elina ja Liisa ovat saaneet monipuolisten tehtävien kautta sekä kattavan näkemyksen omasta praktiikasta että koko toimiston käytännöistä. "Työoikeus on laaja ja monipuolinen oikeudenala, jossa riittää aina uutta opittavaa. Trainee-jakso on ehdottomasti vahvistanut omaa tavoitettani kehittyä monipuolisesti työoikeuden parissa," kertoo Elina. Myös Liisa on saanut vahvistusta tulevaisuuden suunnitelmilleen työskennellessään ympäristöoikeuden, kaupallisten sopimusten ja immateriaalioikeuksiin liittyvien tehtävien parissa. "IP-oikeus ovat selkeästi oma juttuni ja haluan jatkossakin tehdä töitä IP-oikeuksien parissa."

Lue myös aiemmat trainee-kokemuksemme täältä, tutustu hakuvinkkeihimme ja lähetä hakemuksesi syksyn ohjelmaan 18.3. mennessä!

Lisätietoja Krogeruksen traineeohjelmista antaa Talent Specialist Saara Keränen, saara.keranen@krogerus.com, (0)29 000 6829.