28/11/2018

Celian polku traineesta IP-lakimieheksi: “On huikeaa oppia jatkuvasti uutta oikeudenalasta, joka on kiinnostanut opintojen alusta lähtien!”

Krogeruslaiset äänestävät vuosittain kollegojaan palkittaviksi työyhteisön ja toimiston eteen tehdystä panoksesta. Vuoden tulokas -palkinnon sai tänä vuonna Celia Fagerström, joka työskentelee associate-lakimiehenä Intellectual Property & Technology -praktiikkaryhmässä

Celia tutustui Krogerukseen alun perin associate traineena kesällä 2016. Hän oli suunnitellut tarkkaan jo etukäteen, millaista työkokemusta halusi traineena kartuttaa, ja innostui hakemaan Krogerukselle kuultuaan toimiston traineeohjelmasta opiskelukavereiltaan.

"Minulle kerrottiin, että täällä pääsee tekemään mielekkäitä ja haastavia tehtäviä tarkkaan määritellyllä vastuualueella; se kuulosti kaikin puolin hyvältä." 

Celia pääsi traineeksi Commercial & Regulatory liiketoiminta-alueelle ja sai tehtäväkseen laatia erilaisia selvitystöitä ja asiakirjojen ensimmäisiä versioita. 

"Yhteishenki oli hyvä niin ryhmässäni kuin traineeporukankin välillä", Celia muistelee. "Ryhmämme traineet työskentelivät yhteisessä työtilassa, jossa pääsimme jakamaan oppeja keskenämme."

Lakimiehenä Celia on toiminut viime joulukuusta lähtien. Hänen tiiminsä on erikoistunut monipuolisesti riidanalaisiin ja riidattomiin toimeksiantoihin, kuten asiakkaiden IP-oikeuksien loukkauksiin puuttumiseen sekä IP-portfolioiden hallintaan. 

"Nuoremmat lakimiehet tekevät ryhmässämme pääsääntöisesti kaikkea, mutta kokemusvuosien karttuessa he erikoistuvat yleensä joko IP- tai teknologia-alan asioihin."

Oman ryhmänsä töiden lisäksi Celia avustaa Krogeruksen riidanratkaisu- sekä transaktioryhmiä. "Viime aikoina olen tehnyt todella mielenkiintoisia IPR-riitoihin sekä markkinointijuridiikkaan liittyviä toimeksiantoja. On huikeaa oppia jatkuvasti uutta oikeudenalasta, joka on kiinnostanut opintojen alusta lähtien!"

Entä miltä näyttää alan tulevaisuus? Jatkuva digitalisoituminen ja teknologian kehittyminen tulevat vaikuttamaan IP & teknologia -praktiikkaryhmän töihin merkittävästi. Celia arvelee esimerkiksi innovatiivisten palvelukonseptien kehittymisen ja markkinoinnin muuttuvien muotojen kirvoittavan uusia juridisia pohdintoja.

"Aineettoman omaisuuden merkitys ja siitä sopiminen on yrityksille jatkuvasti tärkeämpää. Uskon, että tiimimme tulee pysymään etenkin näiden asioiden parissa kiireisenä."

 

Haku associate traineeksi IP- ja muihin tiimeihimme kesän 2019 traineeohjelmaan käynnistyy joulukuun alussa. Seuraathan avoimet työpaikat -sivuamme sekä Facebook- ja Instagram -postauksiamme.

Share: