15/02/2019

Associate traineena työoikeustiimissä: “Odotan avoimin mielin monipuolisia tehtäviä ja haasteita!”

Neljä kuukautta kestävän traineejaksonsa aikana Krogeruksen associate traineet pääsevät mukaan hyvin monipuolisiin tehtäviin. Näin on myös työoikeustiimissämme, joka saa hoidettavakseen monenlaisia toimeksiantoja, kuten asiakkaiden avustamista työoikeudellisissa ongelmatilanteissa ja niiden ennaltaehkäisyä sekä yrityskauppoihin liittyviä työoikeudellisia riskikartoituksia.

"Pidämme aina traineejakson alussa traineen kanssa aloituskeskustelun, jonka yhtenä tarkoituksena on kartoittaa traineen omia toiveita jakson suhteen. Jakson aikana pyrimme aktiivisesti täyttämän näitä toiveita", kertoo senior associate ja työoikeustiimin traineeden esimies Jani Pitkänen. "Olemme tiivis tiimi ja hyvin perillä toistemme tekemisistä. Tämä helpottaa töiden delegointia ja tiimiläisten yhteistyötä."

Monipuolisia tehtäviä ja haasteita odottelee myös Ilari Sarja, joka aloitti työoikeustiimissä associate traineena helmikuun alussa. Viidettä vuottaan Turun oikeustieteellisessä suorittava Ilari innostui hakemaan Krogerukselle, koska tunsi toimiston jo etukäteen. "Eräitä tuttujani on ollut täällä töissä, ja kuulin heiltä hyvää palautetta. Olen myös kiinnostunut liikejuridiikan, työoikeuden ja riitojenratkaisun aloista, joten Krogerus oli tässäkin mielessä hyvä vaihtoehto."

Työoikeustiimissä traineet saavat usein vastuulleen erilaisia taustaselvitystöitä. Tiimi koordinoi tiistaina 12.2. järjestettyä asiakastilaisuutta, jonka teemana oli Työsuhteen ehtojen muuttaminen ja siihen liittyvät neuvotteluvelvoitteet. Tilaisuutta varten Ilarin edeltäjä keräsi aineistoa ja oikeustapauksia sekä auttoi esityksen laatimisessa.

"Pyrimme pienempien toimeksiantojen ja kohdalla siihen, että trainee pysyy projektissa mukana alusta loppuun", Jani kertoo. "Sen sijaan esimerkiksi oikeudenkäynnit ovat niin pitkäkestoisia, ettei trainee välttämättä ehdi neljän kuukauden aikana nähdä koko prosessia. Niissäkin hän saa kuitenkin toimia osana tiimiä selvittäen esimerkiksi asiaan soveltuvia oikeustapauksia ja -käytäntöjä ja oikeuskirjallisuudessa esitettyjä kannanottoja."

Ilarin vuosi tulee olemaan toiminnantäytteinen, sillä kevään traineekauden päätyttyä hän aloittaa pro gradu -tutkielmansa työstämisen, ja suunnitelmissa häämöttää valmistuminen loppuvuodesta. Tässä mielessä traineekausi Krogeruksella osui hyvään saumaan. "Aion olla avoimin mielin ja otan mielelläni vastaan kaikkea, mistä vain voi oppia jotakin", hän sanoo.

Haku associate traineeksi syksyn 2019 traineeohjelmaan käynnistyy maaliskuun alkupuolella. Seuraathan avoimet työpaikat -sivuamme sekä Facebook- ja Instagram -postauksiamme.

Share: