29/11/2017

LL.M.-opintoterveiset Harvardista

Transaktiotiimissämme työskentelevä associate Antti Luhtala opiskelee LL.M.-tutkintoa Harvardin yliopistossa Yhdysvalloissa. Lue Antin kuulumiset ensimmäiseltä kolmelta kuukaudelta ja vinkit LL.M.-opintoja harkitseville.  

Aloitin elokuussa LL.M.-opinnot Yhdysvalloissa Harvard Law Schoolissa ja tulin valituksi yhtenä kahdeksasta LL.M.-opiskelijasta Corporate Law, Finance & Governance -syventymisohjelmaan. Vaativa ja inspiroiva opiskeluympäristö, maailman parhaimmistoon kuuluvat luennoitsijat sekä kurssikaverit ovat tehneet kokemuksestani unohtumattoman.

LL.M.-opintoja suunnittelevan on hyvä muistaa, että hakuprosessi on pitkä. Hakuohjeistusta kannattaa alkaa tutkia ja varsinaista hakemusta valmistella vähintään puolitoista vuotta ennen opintojen suunniteltua aloitusajankohtaa. 

LL.M.-opintoja voi harkita missä uravaiheessa tahansa, ja vuosikurssillani onkin opiskelijoita vastavalmistuneista kandeista aina tohtoreihin ja asianajotoimiston osakkaisiin saakka.  Nähdäkseni otollisin aika on kuitenkin muutama vuosi valmistumisen jälkeen, jolloin kertynyt työkokemus tuo opintoihin perspektiiviä ja OTM-opinnot ovat vielä tuoreessa muistissa. 

Krogeruksella saamani työkokemus on osoittautunut hyvin arvokkaaksi, sillä monet kursseilla käsiteltävät asiakokonaisuudet avautuvat aivan eri tavalla heille, jotka ovat perehtyneet aihepiiriin myös käytännön tasolla.

 

Contact(s):

Share: